Robert Perry - Het gezicht van Christus in al onze broeders zien

Artikel 1 van 1
€ 7,95 (inclusief btw)
Voorraad 8 stuks

Het streven om anderen meer en beter lief te hebben is in onze wereld één van de oudste, nobelste en meest verbreide zoektochten. Iedere religie onderwijst het. Iedereen hoopt de sleutel ervan te vinden.

 Een cursus in wonderen is een spirituele leer die zegt dat werkelijke egoloze liefde voor anderen ontstaat wanneer we het Goddelijk in hen gaan zien. De Tegenwoordigheid van God in anderen zien is een inspirerende gedachte, maar hoe doen we dat? Wanneer we naar andere mensen kijken, zien we kwetsbare lichamen, die kleingeestige gedachten en egoïstische beweegredenen tot uiting brengen. Hoe kun je God daarin zien?

Dit boekje probeert de lezer in contact te brengen met de prachtige visie die de Cursus op ons Goddelijke wezen heeft. Het legt uit hoe we een deel van God kunnen zijn, terwijl we nog steeds nietige geesten lijken, opgesloten in beperkte lichamen.


Robert Perry

Klant recensie:

door Fleur Smelt

Dit boekje gaat over een belangrijk uitgangspunt van de Cursus, namelijk dat wij de verlossing kunnen bereiken door te gaan zien wie onze naaste, onze broeder ’ werkelijk’ is. En dat wij meestentijds geen flauw idee hebben wie deze in werkelijkheid is. Dat kunnen we niet weten, want wat wij zien is alleen het verleden, zijn alleen de ‘beelden’ die wij gemaakt hebben. Als we dit erkennen en bereid zijn om onze denkgeest te ontdoen van alles wat we over de ander denken, kan onze denkgeest leeg worden. En kunnen we aan God of de Heilige Geest vragen ons de werkelijkheid over onze broeder te tonen. Alleen de Heilige Geest kan ons vertellen wie deze persoon is. Alleen hij kan tot ons spreken over het licht achter het lichaam; de inhoud achter de vorm, het ‘gezicht van Christus’ van onze broeder.
In de inleiding staat: “Iedere spirituele weg heeft zijn eigen oefenvormen, zijn technieken om daarmee de schellen van onze ogen te laten vallen, zodat we kunnen zien. Een cursus in wonderen is een weg die van onze gewone menselijke relaties onze saddhana, onze spirituele oefening maakt. Volgens deze leer hebben we, telkens wanneer we iemand ontmoeten, een gouden gelegenheid om de zware dekens, die we over onze denkgeest hebben gelegd, af te werpen en een glimp op te vangen van de Christus, onze aloude, vergeten Zelf.”
Dit betekent dat we de weg van de Cursus volledig kunnen toepassen in ons dagelijks leven. We hoeven ons niet terug te trekken van de wereld, we kunnen er midden in staan. Andere mensen zijn juist van onschatbare waarde voor ons. Zij zijn de vensters waardoorheen wij de eeuwigheid zien. Zij zijn de plaats waarin wij ons Zelf ontdekken. Ook die irritante baas, buurvrouw of partner! Júist deze mensen zijn onze verlossers! Wat handig, al dat oefenmateriaal zo dicht om ons heen!!! En dit boekje van Robert Perry legt haarfijn uit hoe dit zit en hoe we hiermee kunnen oefenen. Ik denk dat ik het boekje nog maar een keer ga lezen!

© 2014 - 2023 MIC webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel