Willem Glaudemans - De metafysica van Een cursus in wonderen

Artikel 1 van 7 Volgende
GRATIS

Op deze DVD geeft Willem Glaudemans - eindredacteur van de Nederlandse vertaling van Een cursus in wonderen - op een aanschouwelijke manier uitleg over de metafysica van de Cursus.

 Met de metafysica van de Cursus wordt kortweg bedoeld: de onderliggende filosofie in de Cursus over wat de wereld, de mens en wat God is. Elke religie en spirituele stroming heeft haar eigen verklaringen en filosofieën hierover en heeft dus haar eigen metafysica. Zo heeft ook de Cursus een eigen metafysica, die op belangrijke onderdelen afwijkt van bijvoorbeeld die van het (traditionele) Christendom.

Een goed inzicht in de metafysica van de Cursus is onontbeerlijk. Het helpt om lastige onderdelen te accepteren, zoals waarom de Cursus deze wereld een illusie noemt en waarom ons gevraagd wordt alles te vergeven. Het helpt om de lessen van het Werkboek op een dieper niveau toe te passen en te ervaren. Op die manier ervaart men niet alleen de psychologische kant van de Cursus maar gaat men zien dat die is ingebed in een veel groter denksysteem.


Willem Glaudemans

 

© 2014 - 2023 MIC webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel