Nouk Sanchez - Het Einde van de Dood

Artikel 1 van 1

Dit boek is te bestellen voor €24,00 bij Uitgeverij ECIW Breda

Het Einde van de Dood
- De diepere leringen van
Een cursus in wonderen


Het Einde van de Dood is een krachtige getuigenis van Nouk Sanchez' eigen miraculeuze verschuiving van verwarring en somberheid naar levendigheid, blijdschap en zekerheid vanaf het moment dat ze waarlijk naar de principes van Een Cursus in Wonderen begon te leven. Dit is een boek voor iedereen die uit de draaimolen-van-het-(eindeloze-) zoeken wil stappen. Dit is voor iedereen die denkt dat ontwaken net om de hoek staat. Het is niet net om de hoek... het is hier nu!

Vergeving moet geleefd en ervaren worden, ver voorbij theologie en intellectueel begrijpen. In het Einde van de Dood neemt Nouk ons mee op een authentieke reis naar binnen in de levende ervaring van het Christusbewustzijn. Velen ervaren na het lezen van Het Einde van de Dood vele verschuivingen in het bewustzijn. Een inspirerende, verlichtende en levensveranderende ervaring.

Er is een enorme dorst in de Cursus-in-Wonderengemeenschap om van hart tot hart te gaan en van het intellect naar het hogere Bewustzijn. ALLEEN te midden van de droom die jij hebt gemaakt, inclusief het lichaam, kun je waarlijk het Christusbewustzijn verwezenlijken. Het Einde van de Dood zal velen helpen dat te doen. Gebaseerd op haar eigen ervaringen en solide begrip van de metafysica van de Cursus legt Nouk een goed verlicht pad (voor ons) klaar. Het Einde van de Dood is een prachtige uitnodiging om de diepste lagen van onze geest te helen.

 

 
Nouk Sanchez

Boekbespreking
Nouk Sanchez beschrijft in haar boek Het Einde van de Dood een weg naar verdieping van de inhoud van de Cursus. Een weg om onder geen andere wetten dan die van God te leven. Ze vraagt zich daarbij eerst af: wat geloven we werkelijk over God en dus over het Zelf en de wereld? Ze plaatst het kleine zelf tegenover het grote Zelf, de kleine liefde tegenover de grote Liefde.
Ze verduidelijkt de termen die in de Cursus worden gebruikt. Wat is verzoening? Wat zijn wonderen? Wat doet schuld? Hoe werkt het ego? En hoe we deze begrippen in uitwerking in het dagelijkse leven tegenkomen.
Er staan in het boek ook veel oefeningen, diagrammen en gebeden die helpen bij het onderzoek en het ervaren van de Cursus. Een centraal gegeven daarbij is vergeving, een machtig instrument, de weg naar bevrijding, genezing. Vergeving die moet worden geleefd en ervaren. Ze laat zien dat zonde, schuld en angst ten grondslag liggen aan emotionele en fysieke pijn. Ze laat ook zien hoe dat in het dagelijkse leven uitpakt. Vrede is een essentieel component van heling door het wonder. Schuld is een verduisterde kamer, oorzaak van destructieve emoties. Het licht is de liefde van God. Schuld, de onbewuste schuld, het onderzoek daarnaar.
Nouk legt uit, onderwijst en geeft voorbeelden hoe dat alles in haar eigen leven een rol speelde. Ze verduidelijkt het ego, en laat zien hoeveel macht wij aan het ego geven, ook onbewust, en hoe vervolgens projectie werkt. Ze geeft oefeningen om het ego af te breken, ongedaan te maken. Dat vraagt om zelfonderzoek, eerlijkheid. Onschuld zien is de beste verdediging tegen het ego in de denkgeest.
Het boek is eigenlijk één lange oefening om het ego te ontmaskeren en af te leggen. Naar welke stem luister je: de stem van het ego of de stem van de Heilige Geest?
Lijden heeft altijd één oorzaak: de afscheiding. Alle problemen hebben één bron: ze ontstaan in de denkgeest. Centraal staat ook dat de dood niet bestaat. Er is geen dood, er is alleen leven, en dat is God, of Liefde. Alles is in feite een. Maar wat zijn de obstakels tegen de Liefde, of God? Dat vergt opnieuw onderzoek. En Nouk helpt daarbij. De ware wereld is geen plaats waar we heen gaan, het is een toestand van de denkgeest die reeds bestaat.
Tot slot moet ons van het hart te zeggen dat het boek verdient dat bij een volgende druk er door een goede redactie en corrector nog eens naar wordt gekeken. De opmaak is slordig en er staan veel taalfouten in het boek. We hadden ook moeite met de vertaling, die loopt niet lekker, waardoor het voor ons niet prettig las.

Redactie MIC Magazine

© 2014 - 2023 MIC webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel