Wapnick, Kenneth

Dr. Kenneth Wapnick (22 feb 1942 - 27 dec 2013) heeft samen met Helen Schucman de oorspronkelijk aan Helen “gedicteerde” Cursus gereed gemaakt om in boekvorm uit te geven. Rond februari 1975 was het zover. Kenneth werd naast leraar van de Cursus, mede oprichter en voorzitter van de Foundation for A Course in Miracles (FACIM), en bestuurder, alsmede hoofd van het dagelijks bestuur van de Foundation for Inner Peace (FIP). Beide organisaties zijn nauw verweven. Onder  auspiciën van FIP worden alle vertalingen van de Cursus uitgeven. Thans reeds in 21 talen en nog drie onderweg, waardoor de Cursus nu wereldwijd door 93% van de bevolking in de eigen taal bestudeerd kan worden.

FACIM is de onderwijs-instelling voor het leren van innerlijke vrede door Een cursus in wonderen. Zij verzorgt naast workshops, seminars, studiegroepen en lezingen, studiemateriaal zoals een Vraag en Antwoord-service, een Glossary index, de Concordance, YouTube-video’s, CD’s van workshops , DVD’s, zeer uitgebreide Companions bij de werkboeklessen en diverse boeken.  

Een Amerikaanse student van Een cursus in wonderen schreef over Kenneth Wapnick:

In our opinion Kenneth is a living example of one who has responded to Jesus' request as found in the Course: 'For this alone I need; that you will hear the words I speak, and give them to the world. You are my voice, my eyes, my feet, my hands through which I save the world.' (W-pI.rV.IN. 9:2-3)

Hier kunt u de Nederlandse vertaling lezen van de dankbetuigingen aan Kenneth Wapnick, die verschenen zijn in de laatste nieuwsbrief The Lighthouse van FACIM na zijn overlijden in december 2013.

Hier vindt u de Nederlandse ondertiteling bij de korte lezingen van Kenneth Wapnick op YouTube. Elke maand wordt een nieuwe korte lezing van Kenneth Wapnick voorzien van Nederlandse ondertiteling. De lezingen zijn te bekijken op het kanaal van de Foundation for A Course in Miracles.

Engelstalige boeken van Kenneth Wapnick zijn te bestellen bij The American Book Center. http://www.abc.nl/

Q

Kenneth Wapnick

© 2014 - 2024 MIC webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel