Vlijmincx, Ben

In 2008 is Ben (kunstzinnig therapeut, muziekdocent, componist en zanger) op het pad van Een cursus in wonderen gekomen. Tijdens een workshop van Koos en Doris Janson ontmoette hij Wilma Vermij, die teksten uit de Cursus op muziek had gezet. Op haar verzoek heeft Ben deze melodieën van akkoorden voorzien.

De vraag van deelnemers om het centrale gebed zingbaar te maken, vormde het begin van een sindsdien doorgaand proces van componeren, samen zingen, bijschaven en weer delen in samenzangactiviteiten.

In maart 2011 presenteerde Ben de CD Het Licht Is Gekomen voorafgaand aan een lezing van Koos Janson in Amersfoort, in het kader van de maandelijkse MIC Ontmoetingszondagen in Amersfoort.

Toen Ben na zo’n bijeenkomst later dat jaar een liedje van de Beatles inzette, was dat voor Anja van Os het moment om achter de boekentafel vandaan te komen en spontaan een tweede stem in te zetten. Hun gedeelde voorkeur voor harmonieuze popmuziek weerspiegelde zich in het tweestemmig en in canon-vorm zingen van Cursusteksten.

Door de samenwerking met Anja werd Bens muziek meditatiever en verstilder. Het resultaat daarvan is te horen in een aantal composities op de CD De Sleutel Tot Geluk, die eind 2012 uitkwam.

In 2013 en 2014 verzorgde Ben maandelijks een zangmiddag bij MIC in Baarn.

Vanaf recenter datum zingt hij met enige regelmaat ook in Zwolle, samen met de deelnemers aan een Cursusgroep onder leiding van Debby Kamp, na afloop van die bijeenkomsten.


Ben Vlijmincx en Anja van Os

 • Ben Vlijmincx - Muziek CD Het Licht Is Gekomen
  Ben Vlijmincx - Muziek CD Het Licht Is Gekomen

  In maart 2011 werd de eerste CD uit de serie Een Cursus In Wonderen® Verklankt uitgebracht.

  Werkboeklessen uit Een cursus in wonderen zijn door Ben op muziek gezet. Hij zingt en begeleidt zichzelf op gitaar.

  Inhoudsopgave

  1…

  € 17,50
 • Ben Vlijmincx - Muziek CD De Sleutel Tot Geluk
  Ben Vlijmincx - Muziek CD De Sleutel Tot Geluk

  In december 2012 zag de tweede CD uit de serie Een Cursus In Wonderen® Verklankt het licht.

  Ben Vlijmincx en Anja van Os zingen op deze CD meerstemmige liederen, die uitnodigen tot meditatief luisteren en eindeloos…

  € 17,50
 • Ben Vlijmincx - Muziek CD Een Plaats In Jou
  Ben Vlijmincx - Muziek CD Een Plaats In Jou

  Na enige jaren stilte heeft Ben Vlijmincx in december 2015 een derde CD uitgegeven in de serie Een Cursus in Wonderen®Verklankt. Hij heeft teksten – voornamelijk uit het Werkboek – samengevoegd tot een twaalftal cantates, die…

  € 22,50
© 2014 - 2023 MIC webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel