Wolsak, Diederik

Diederik Wolsak RPC, MPCP

Diederik’s levensreis startte in 1942 op het eiland Java, Indonesië. De eerste drie jaar van zijn leven bracht hij door in Japanse concentratiekampen. Veel van zijn basis-overtuigingen ontstonden in deze vroege, hoofdzakelijk traumatische, fase. Toen hij acht jaar was, werd hij naar een pleeggezin in Nederland gestuurd en tegen de tijd dat hij twee jaar later weer met zijn ouders en broers verenigd werd, was hij vervuld van zelfhaat en angst voor de wereld om zich heen. Deze zelfhaat, angst en schuld vertaalden zich in een langdurig alcohol en drugs gebruik totdat hij zich op 50 jarige leeftijd realiseerde dat er toch een betere manier moest zijn en anders had doorgaan  geen zin. Hoewel deze zelfhaat hem een succesvol zakenman en internationaal atleet maakte, gaf het hem weinig vreugde.

Op de tweesprong waar werkelijk iets veranderen moest, koos Diederik voor een spiritueel pad van diepe heling. Dit pad leidde hem uiteindelijk naar een voldoening gevend beroep als  relatie-counselor. Hij is een begiftigd therapeut. Ieder cliënt zag onmiddellijk dat hij getraind werd om onafhankelijk te worden van de counseling, dat hij het waard was gerespecteerd te worden en dat hij over zijn eigen antwoorden beschikte. Diederik is er om op de meest liefdevolle manier de blokkades te vinden én op te ruimen die vreugde en vrede in de weg staan. Cliënten voelen aan dat Diederik zelf ook in veel van die donkere plekken die zij in zichzelf zien geweest is; hij kent diepe depressie en misbruik. Hij heeft wat cliënten meemaken eveneens ervaren en heeft zijn leven voor een groot deel getransformeerd. Maar hij zal de eerste zijn om te zeggen: ‘Ik ben werk in uitvoering”.

Diederik is de oprichter en programmaleider van het Choose Again Attitudinal Healing Centre. Hij is de leidinggevende facilitator van zowel de Vancouver als de Costa Rica tak van de organisatie. Hij is een internationale workshopleider, openbare spreker en relatie-counselor met jarenlange ervaring in het faciliteren van groepen.


Diederik Wolsak

© 2014 - 2024 MIC webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel