Dyck, Reine van

Al op jonge leeftijd was Reine (1953) gefascineerd over de denkwijze van mensen. Urenlang vertoefde ze onder oudere mensen en vuurde de ene vraag na de andere af op zoek naar... ja naar wat eigenlijk?

Ze startte een onderzoek naar haar eigen denkpatronen en via de spiegelogie oefeningen van Willem de Ridder ging ze aan de slag met de spiegels rondom haar. Ze begreep dat al haar gedachten over zichzelf een wereld creëerde buiten haar en dat ze verantwoordelijk was voor wat ze waarnam. De buitenwereld was dan een weerspiegeling van haar gedachten over zichzelf. Ze stelde de vraag: wie ben ik? Deze zoektocht naar de essentie van het leven bracht haar in 1994 op het pad van “A Course in Miracles”.  Het was verrassend dat het boek haar vertelde wat ze altijd al had gedacht maar nooit had durven uitspreken.

Eindelijk iets wat haar kon voeden in haar honger naar meer inzicht in zichzelf. 

In 1999 kwam de Nederlandse vertaling: "Een Cursus in Wonderen” uit. Hierdoor ontmoette ze enkele mensen die tot op vandaag nog steeds haar beste vrienden zijn. Ze begon het leerplan van de Cursus eerst zelf in praktijk te brengen en omdat het werkte startte ze in 2000 haar studiegroep op en bezocht samen met haar vrienden Bob Hermans en Jim Hill jarenlang de bijeenkomsten van Mic in Amersfoort. Ze startte ook haar bedrijf ‘Denkkracht’ op waarin ze mensen met succes begeleidt in het toepassen van het leerplan in hun persoonlijk leven.

Sindsdien is haar leven volledig afgestemd op Een Cursus in Wonderen en heeft ze daardoor in 2016 in België, samen met enkele geïnspireerde mensen, de vereniging “Een Cursus in Wonderen-Vlaanderen”  opgericht.

Het boek “De verborgen spelonken van mijn denkgeest” is de vrucht van jarenlange zelfstudie en toepassing van de Cursus in haar dagelijks leven. Het was niet echt de bedoeling om een boek te schrijven, maar de inspiratie van de Heilige Geest besliste daar anders over. Er verschenen meer boeken van haar hand. Het wonder van oordeelloosheid in 2022. En in 2023 Chaos in mijn denkgeest.

Aut_Dyck, Reine van.jpg

© 2014 - 2024 MIC webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel