Margot Krikhaar - Ik ben niet een lichaam

Artikel 3 van 3

Dit boek is voor €23,50 te bestellen bij Inner Peace Publications,

Ik ben niet een lichaam
- Persoonlijke notities over ziekte en sterven in het licht van Een cursus in wonderen -

 

Dit derde en laatste boek van Margot is een getuigenis van het feit dat Liefde onveranderlijk is en zich altijd uitbreidt. Oók als iemands fysieke leven er niet altijd even liefdevol uitziet.

Het eerste deel van dit boek bestaat uit dagboekfragmenten die Margot bijhield tussen januari 2011, het moment waarop bij haar ongeneeslijke borstkanker werd geconstateerd, en een jaar later: januari 2012. Ze neemt ons hierin bij de hand en voert ons mee op het laatste stukje van haar aardse levensweg.

Een indrukwekkend, gevoelig en bovenal eerlijk verslag.
Met altijd als ijkpunt Een cursus in wonderen gaat ze ook in op een aantal veel aan haar gestelde vragen, zoals o.a. de grote ‘waarom’-vraag (waarom krijgt iemand kanker), de vraag hoe het kan dat ook een genézen denkgeest kanker krijgt, het kiezen voor een alternatieve of reguliere behandeling, over de werking van medicijnen, over het omgaan met ziekte, pijn en de naderende lichamelijke dood. Ze doet verslag van vergevingslessen die nog op haar pad kwamen, over loslaten en afscheid nemen: van het lesgeven, van haar moederrol, van het ‘volhoudstuk’ in zichzelf, en uiteindelijk ook van de schrijfster.
Voor het hulpteam van vrienden die met haar mee mochten lopen in dit hele proces was het een zeer diepgaande ervaring en bovenal het geschenk van geven en ontvangen, van onvoorwaardelijke liefde.

In het tweede deel van dit boek is Margot’s laatste artikel opgenomen: ‘Wat gebeurt er na de lichamelijke dood? Een uiteenzetting vanuit de metafysica van Een cursus in wonderen. Hierin behandelt zij onder andere ook Bijna Dood Ervaringen, contact met overledenen, gidsen, begeleiders en zielengroepen.
Dit meer theoretische gedeelte is zeer behulpzaam bij het beter begrijpen van wat de dood lijkt te zijn en vooral van wat de dood niet is. Daardoor kan de angst voor de dood aanzienlijk verlicht worden en kan dit artikel een ondersteuning zijn voor een ieder die met de dood in al zijn grillige vormen te maken heeft en krijgt.


Margot Krikhaar

© 2014 - 2024 MIC webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel