Glaudemans, Willem

Wilhelmus Gerardus Nicolaas Ghislain Maria (Willem) Glaudemans (Den Bosch, 1954)
is een Nederlandse dichter en vertaler. Sinds vele jaren houdt hij zich bezig met het onderwerp vergeving, zowel persoonlijk als door het geven van lezingen, cursussen, workshops en trainingen.

Hij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht en promoveerde in 1990 op een proefschrift over de literatuuropvattingen van Willem Frederik Hermans. Meteen na zijn promotie begon hij met het vertalen van spirituele boeken. Zo was hij medevertaler van De Nag Hammadi Geschriften en eindredacteur van Een cursus in wonderen.

Glaudemans was van jongs af aan geïnteresseerd in het leven na de dood. Hij volgde twee trainingen bij Elisabeth Kübler-Ross over Life, Death and Transition (Leven, dood en overgang) die zijn leven volgens eigen zeggen ingrijpend veranderden. Hij was mede-oprichter van Stichting Centrum voor Attitudinal Healing en Stichting Miracles in Contact. Daarnaast volgde hij een opleiding tot relatiecoach.

Zijn vragen naar ‘wat doen we nu hier op aarde’ leidden hem tot de ontwikkeling van een spel, dat mensen via archetypische beelden naar hun levensmissie leidt. Dit spel is in 2005 onder de naam "Het Talentenspel" uitgebracht. Het kan onder begeleiding van een talentencoach worden gespeeld. In 2010 ontwikkelde hij samen met anderen een versie voor jongeren, genaamd Jong Talent.


Willem Glaudemans

 

 • Willem Glaudemans - Het wonder van vergeving
  Willem Glaudemans - Het wonder van vergeving

  Dit boek is te bestellen voor € 22,50 bij bol.com of als e-book voor € 9,99

  Vergeving gaat niet over de ander maar over jou. Met vergeven hoef je niet te wachten tot de ander verandert of spijt betuigt.

 • Willem Glaudemans - Boek van Vergeving
  Willem Glaudemans - Boek van Vergeving

  Dit boek is voor €23,50 te verkrijgen bij bol.com. Als e-book voor €9,99

  Een boek voor iedereen die in zijn leven met vergevingskwesties te maken heeft. Velen zien vergeven als een lang en moeizaam proces dat veel tijd en...

 • Willem Glaudemans - Ingangen tot Een cursus in wonderen
  Willem Glaudemans - Ingangen tot Een cursus in wonderen

  Dit boek is te verkrijgen voor €18,50 bij bol.com en voor €9,99 als e-book

  Dit boek biedt zowel ‘beginnende’ als ‘gevorderde’ Cursusstudenten ingangen om de Cursus beter te begrijpen.

 • Willem Glaudemans - Boek van het Licht en de Liefde
  Willem Glaudemans - Boek van het Licht en de Liefde

  Dit boek is te bestellen voor €20,99 bij bol.com en voor €9,99 ook als e-book te verkrijgen

  Studenten van Een cursus in wonderen zal het beslist aanspreken. Het is een Boek van het licht en de liefde, een oefening in mededogen.

 • Willem Glaudemans - Boek van het Zelf
  Willem Glaudemans - Boek van het Zelf

  Dit boek is voor € 20,99 te bestellen bij bol.com of als e-book voor € 9,99

  'Boek van het zelf' van Willem Glaudemans laat op een praktische manier zien hoe je ontdekt wat je niet bent; je bent niet je lichaam, je verstand...

© 2014 - 2024 MIC webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel