Regt, Ad de

Ad de Regt heeft na zijn opleiding als planoloog aan de Universiteit van Wageningen in diverse functies bij de rijksoverheid gewerkt. Daar gaf hij als procesmanager bij VROM o.a. leiding aan projecten als de toekomst van de Deltametropool, waarin een groot aantal partijen intensief samenwerkten.
 
Toen samenwerken met mensen rond het jaar 2000 Ad meer ging boeien dan het inrichten van onze leefomgeving  is hij zijn eigen praktijk begonnen als coach, trainer en procesbegeleider.

Ad volgde o.a de School voor Filosofie en deed een yogaopleiding. Midden jaren 80 ging hij naar India en kwam vervolgens in contact met het boeddhisme. Ook ontmoette hij de Dalai Lama die hem liet zien hoe je in een wereld, die vaak grof en chaotisch is toch met mededogen en in vreugde kan leven. Tot op de dag van vandaag is hij voor hem een levend voorbeeld gebleven.

Later bood De Shambhala-organisatie hem een enorme rijkdom aan oefenmateriaal (mindtraining). Ook volgde en gaf hij er mede leiding aan meditatieprogramma’s.

Toch merkte hij op een bepaald moment een toenemend ongemak dat voor hem te maken had met het cultuurverschil tussen oost en west. En hoewel de meditatie een onderdeel van zijn dagelijks leven bleef nam hij eind 90'er jaren afscheid van het boeddhistische pad.

Op een avond in 2000 woonde hij een inleiding over Een cursus in wonderen van Willem Glaudemans bij.  Ad zag deze als de ‘christelijke variant’ van het boeddhisme. Waarmee hij bedoelt dat deze op cruciale punten afwijkt van de leer van de Bijbel en de kerk zoals hij deze uit zijn jeugd kende. Zo zijn in de Cursus begrippen als zonde en schuld (voor hem de reden om destijds de kerk te verlaten) niet werkelijk en is het menselijk bestaan een weg uit de angst naar liefde. Hij kwam zijn weerstand tegen begrippen als God, de Heilige Geest, de Zoon van God en Verlossing snel te boven. Vooral ook omdat hij begreep dat woorden maar symbolen zijn en dat het gaat om de ervaring.

Het duurde even voordat hij zich het gedachtegoed van de Cursus enigszins eigen had gemaakt. De belangrijkste bijdrage daaraan was het inspreken van het luisterboek van de Cursus dat u in deze webwinkel aantreft. Ad zag het als een ingeving van de Heilige Geest om dit te gaan doen. Later begreep hij dat het niet alleen een actie was voor anderen (slechtzienden en zij die aan de strijk of in de file staan) maar als een training in inzicht, vooral bedoeld voor hemzelf. Hij  hoopt dan ook van harte dat dit inzicht en de rijkdom die hij daarbij ervaart ook voor vele anderen betekenis krijgt.

Ad de Regt:

We leven in een tijd van crises die ons niet alleen uitnodigen maar ook noodzaken om ons bewustzijn te transformeren naar een hoger niveau en medeschepper te worden van een toekomst waarin respect, gelijkwaardigheid en de wens om te delen centraal staan. Graag wil ik mijn bijdrage leveren aan het boeiende en vreugdevolle proces waarin we allemaal ontdekken op welke wijze we daar onze talenten voor kunnen inzetten.

Ad de Regt

© 2014 - 2024 MIC webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel