Clabbers, Elly

Elly Clabbers is moeder, grootmoeder en psychosociaal therapeut. Zij werd geboren vlak na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, waardoor haar kindertijd gekenmerkt werd door onzekerheid, geweld en angst. Een dogmatische christelijke opvoeding zorgde voor de overtuiging een slecht en zondig mens te zijn, met als gevolg een vernietigend schuldgevoel en een intense angst voor straf. Van dit ‘schuld-en-boete-syndroom’ werd ze pas rond haar zestigste bevrijd door Een cursus in wonderen, die ze in 1999 ontmoette.

Sedert tien jaar begeleidt ze Cursusstudenten bij de praktische toepassing daarvan, waarbij het zuiver houden van het gedachtegoed van de Cursus haar hoogste prioriteit heeft. Voor haar betekent dit het serieus nemen van de volgende Cursus-uitspraken:

Er is geen wereld! Dit is de kerngedachte die de cursus probeert te onderwijzen (WdI.132.6:2-3). De wereld is de uiterlijke weergave van een innerlijke toestand (T21.In.1:5). Er is niets buiten jou. Dat is wat je uiteindelijk dient te leren (T18.VI.1:1-2).

De Cursus richt zich in alle mildheid op onderwijs dat wij in onze illusoire wereld kunnen begrijpen, maar bovenstaande zinnen maken duidelijk dat dit onderwijs niet ten doel heeft onze situatie in deze wereld te verbeteren. Dat lijkt beangstigend te zijn, maar blijkt juist rust en vrede op te leveren. Want ‘zoals een mens denkt, zo neemt hij waar’ (T21.In.1:6). De Cursus leert ons zodanig te gaan denken dat onze waarneming van de wereld – dat wil zeggen: onze interpretatie ervan – verandert. En dat betekent dat ons leven ten goede verandert …  juist dus als we ophouden met onze pogingen het te verbeteren. 

Aut_Elly Clabbers.jpg

  • Elly Clabbers - Ziekte als geneesmiddel
    Elly Clabbers - Ziekte als geneesmiddel

    Te bestellen voor €22,50 of als e-book voor €9,99 bij bol.com

    Ziekte als geneesmiddel, heling volgens Een cursus in wonderen.
    Een krachtige wegwijzer voor als je verlangt naar diep inzicht in de betekenis van ziekte.

© 2014 - 2024 MIC webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel