Clarisse, Hetty

Dagboekfragment  van Hetty Clarisse  - 28 juni 2014            

Ik hoef niet meer te graaien met mijn krachteloze armen in een lege sfeer op zoek naar bemoediging en troost. Nu is er de Cursus. Gevonden! Eindelijk. Het gaat om een naar binnen gekeerde richting. Ik mag het toepassen, zacht en met discipline. Nieuwsgierig en ferm. Vertrouwend en delend. En als vanzelf komen al deze verworvenheden tot bijdrage aan mijn praktijk en straal ik het om me heen.

Hetty kwam in 2013 per toeval een boekje tegen van Kenneth Wapnick- Inleiding tot Een cursus in wonderen. Een diep gevoel werd geraakt – dit was het – volkomen logisch en waar!
Ze las vervolgens alle drie de boeken van Margot Krikhaar, boeken van Willem Glaudemans. Daarna kocht ze de Cursus zelf. Dagelijkse studie en oefening sindsdien.

Ze gaf in die tijd les in een combinatie van schrijven en meditatie, o.a. op basis van de teksten van Etty Hillesum. Sinds ze de Cursus is gaan bestuderen verschoof de inhoud van haar lessen. De deelnemers die eerst voor de teksten van Etty kwamen, wilden meer weten over, en oefenen met de Cursus.

Door samen te schrijven en te mediteren met de teksten van de Cursus kwam het idee om hier een boek over te schrijven, zodat meer mensen zouden kunnen profiteren van de combinatie schrijven en de Cursus.

Het was een roep. In de jaren dat Hetty werkte aan haar boek voelde ze zich vaak onrustig als ze niet met het boek of de praktijk bezig was. De Cursus voelt voor Hetty als het antwoord op álle vragen – veel meer nog dan de andere spirituele studies die ze voordien heeft gedaan, zoals Theosofie en Padwerk. 

Hetty is leraar in Een cursus in wonderen, geeft les in schrijven en meditatie op basis van Een cursus in wonderen. Voor haar website kun je kijken op www.deklaarheid.nl

Dagboekfragment van Hetty - 3 december 2014        

Elfje
verstild
juichend hart
bron van vertrouwen
aangeraakt door nachtblauw boek
dank!


 


 


Hetty Clarisse

  • Hetty Clarisse - KlaarHeden
    Hetty Clarisse - KlaarHeden

    Dit boek is voor € 20 te bestellen bij De Klaarheid

    KlaarHeden biedt een unieke toegankelijke methode om Een cursus in wonderen toe te passen.

© 2014 - 2024 MIC webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel