David Hoffmeister - Dit moment is jouw wonder

Artikel 9 van 69

Dit boek is te bestellen voor €20,- bij Uitgeverij ECIW Breda 

Dit moment is jouw wonder
- Spirituele hulpmiddelen om angst te overstijgen en het wonder te ervaren van het huidige moment -
 

AANRADER! 

Een systematisch opgebouwd boek dat Een cursus in wonderen verheldert.
Dit fascinerende boek behandelt onze pijnlijkste overtuiging - dat we afgescheiden en alleen zouden zijn - en verjaagt onze onjuist waargenomen beelden.
Het laat ons kennismaken met een leven van vreugde, eenheid en sereniteit.
Je vindt er spirituele oefeningen en middelen in die je helpen ontwaken uit de illusie van angst en afzondering.
Het boek bevat praktische aanwijzingen om je te leren liefhebben, accepteren, vergeven en vertrouwen.

David Hoffmeister heeft met zijn stralende vreugde en spirituele leer de harten van duizenden mensen over de hele wereld geraakt. Hij is een verlichte mysticus die leeft in Gods Voorzienigheid. Zijn leven is een demonstratie van zijn boodschap.


David Hoffmeister

 

Uit Dit moment is jouw wonder door David Hoffmeister

Waarlijk geven                  

Er staat een krachtige lering in Een cursus in wonderen: 'Wil je hebben, geef alles aan allen.' Dit onderwijst het tegengestelde van het denksysteem van het ego. Dus, wat is waarlijk geven, waarlijk uitbreiden? De Heilige Geest zegt, geef me eenvoudig je denkgeest en ik zal zorgdragen voor al het andere. Als je zorgelijk, treurig of moe bent, geef je niet werkelijk. Maar als je geïnspireerd bent en verbonden met je Goddelijke Bron, geef je ware en verbazingwekkende inspiratie; je deelt vreugde, vrede en liefde. Er is geen vermoeidheid of verlies, alleen maar uitbreiding. Dit komt omdat, als je Gods gaven van vreugde en liefde deelt, dan behoud je ze. Dit kan alleen door ervaring worden begrepen. ‘Alles wat ik geef, wordt aan mijzelf gegeven.’ Dit onderricht van de Heilige Geest is een heel vreemd begrip voor het ego. Maar voor ons is dit het volmaakte antwoord. ‘Alles wat ik geef, wordt aan mijzelf gegeven’ is een goddelijk principe. Het is ervaren dat je een relatie met God hebt. Iets achterhouden in het heden is niet de manier van de Geest. Iets plannen voor de toekomst is niet de manier van de Geest. We hebben allemaal iets achtergehouden op de een of andere manier. ‘Niet op één paard wedden’, noemen we dat. Of ‘een appeltje voor de dorst bewaren’. Ons wordt geleerd om iets achter de hand te houden, en dat het verstandig is om niet het achterste van onze tong te laten zien, zelfs niet in relaties. ‘Geef het niet allemaal weg, houd hen wat aan het lijntje, laat hen ervoor werken, laat hen het najagen.’ Wie leerde ons deze onzin? Als God zijn Liefde onvoorwaardelijk geeft, waarom zouden wij dat dan niet doen?

Wij associëren geven met verlies en opoffering. Maar bekeken vanuit een wondergerichte denkgeest is geven iets totaal anders; geven in de vorm is onbelangrijk. Het komt erop neer dat je eigenlijk jouw hoogste belang niet kent en dat je bereid bent je te openen voor leiding waar het vorm betreft. Als je wonderen weggeeft, hebben gever en ontvanger beiden meer! We weten dat over liefde: wanneer we liefde naar iemand uiten, voelen we meer liefde in ons hart. Zo zijn we door God geschapen: om liefde te geven net zoals Hij dat doet. Zodra het ego er een prijs aan probeert te hangen, is het geen liefde meer. Het is gewoon weer een ruilhandeltje.

Vertrouwen ontwikkelen betekent leren geven zoals God geeft: geef liefde en je groeit in vertrouwen. Zolang je liefde uitbreidt, ervaar je dat het universum jou alles teruggeeft, en je vertrouwen groeit hierdoor als vanzelf. Door van moment tot moment op de hulp van de Heilige Geest te vertrouwen ervaar je uiteindelijk dat geven en ontvangen hetzelfde zijn. Waarlijk ontvangen is waarlijk geven. Die realisatie is niets minder dan het ontwaken zelf. Wanneer je de Geest van moment tot moment ontvangt, dan geef je ook Geest. Dat is de aard van de Geest. Het is niet persoonlijk, en het breidt zich altijd uit. De ervaring van vertrouwen, vreugde, tevredenheid en vrede is een teken dat je in contact bent met de Geest, en in contact zijn met de Geest betekent waarlijk geven. Ontvangen en geven worden één. Wanneer je dromen gelukkig worden, weet je dat je op het punt staat je laatste les te leren. Dit laatste inzicht leert je dat wat je hebt, is wat je bent. Dit betekent dat ‘hebben’ een ervaring is van je goddelijke Zelf – veilig, vrij, en thuis. Onthoud dat er in eenheid geen verschil is tussen hebben en zijn, zoals in de droom. ‘In de staat van zijn geeft de denkgeest alles altijd.’ Hebben houdt niet langer verband met eigenaar zijn van dingen of met het hebben van eigendunk. Zonder gehechtheid word je vrij. Daarom leerde Boeddha ons om onze denkgeest leeg te maken van alles wat je denkt en van alles wat je denkt te zijn. Hij zei ons de onechte identificaties in verband met deze wereld los te laten, en te komen tot een stille, kalme denkgeest, die buiten deze wereld ligt. Dat onderwees Jezus ook. Waar Boeddha het leegte noemde, zei Jezus: ‘Ja, ga de leegte in, en kom door de leegte in het Koninkrijk der Hemelen, in volledige vreugde, in volledig geluk, in de volledigheid van de Heilige Geest.’ Daar gaat deze hele reis over!

© 2014 - 2024 MIC webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel